Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Letöltés

Letöltés

Hirdetés

A helyesírás kiment a divatból?

Létrehozva: 2011. augusztus 24. Létrehozta: Vaizard Kategória: CS 35 hozzászólás

Csupán annyi a kérdésem, hogy miért kerülnek hírezőként a csapatba olyan emberek akiknek a fogalmazáshoz, és a helyesíráshoz annyi közük van, mint Micimackónak Schobert Norbihoz?

Rengeteg cikkben található hiba, ami egy darabig elviselhető, de bizonyos szint után már bántó.

Csak egy példa amit random kiveszek a sok közül:
"...Szeretnénk az oldal NEVÉBE részvétet nyilvánítani..."

Ha egy ilyen hírt sem tud valaki megfelelő körültekintéssel megírni, miért publikálhat bármit az oldalon?

Ezeket senki nem ellenőrzi?

Maulgar 2011. október 31. 8 hozzászólás 9026.
-.-

http://www.filebeam.com/c622cf556a9a64e26314c4035607af9b
stelar 2011. augusztus 28. 8146 hozzászólás 7.
amúgy, kajak, nyan-nyan, hírező, vagyok, ráadásul, írástudatlan, is
Nem annak van nagy hatalma,aki irányítani tudja a történéseket,hanem annak,akire nem hatnak...
aaaaeeee 2011. augusztus 24. 1239 hozzászólás 273.
Válasz pedalgep #26. hozzászólására
Remek, kb. öt éve ezzel a baromsággal röhögtetik ki magukat a mindentudó koc(sm)anyelvészek egymás között. Egyébként tényleg így van, ha rendszeresen olvasol, akkor egyszerűbb szövegekkel működik.

Na és? Egy magára valamit is adó híroldal húzza meg a határt, hogy ez alá a szint alá nem szabad menni, de nincs is szükség túlzott nyelvészkedésre.

Fejlődni lehet amúgy, de a jelenlegi szint (szerintem) közel sem olyan vészes, mint ahogy azt képzeljük (mármint internetes viszonylatban, ld. random akárki facebook üzenőfala).
adom
aThaC 20:30 - 2010 dec utaán hirtelen vissza jöttél megvédeni a haverod te egy igazi teshóvagy... nem minden nap találni ilyet
Válasz ZSIGMONDVAGYOK #23. hozzászólására
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteű lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen.
persze, maraki tud olvasni..
aThaC 20:30 - 2010 dec utaán hirtelen vissza jöttél megvédeni a haverod te egy igazi teshóvagy... nem minden nap találni ilyet
Válasz -zsolna- #29. hozzászólására
megértem a problémád és én se értem ,hogy van ez ,de ezért nem kell topicot nyitni
ha nem nyit topicot, akkor soha az eletben nem fog ez a fajta problema megoldodni...
THERAGEMAN 2011. augusztus 24. 1757 hozzászólás 172.
CTRL+C szöveg -> Wordbe CTRL+V -> CSHU-ra CTRL+V
Helyesírási hiba mentes.
-zsolna- 2011. augusztus 24. 1960 hozzászólás 143.
megértem a problémád és én se értem ,hogy van ez ,de ezért nem kell topicot nyitni
Míg én 8 élű késsel vágom az utat a hitetlenek százan száz felé futnak
elefuNIKE 2011. augusztus 24. 1963 hozzászólás 141.
Válasz dexi #22. hozzászólására
Moderálva...
semmi rossz indulat nem volt benne, nem tudom most mit japánkodsz +_+

#28 : najo adél?:AFA?:FDF?:DF?:SA:S?D?:FDF:S?DFS?:AS::ASD:?ASF
defcon: majdnem szétrepedt a picsám
DOOVDE_R 2011. augusztus 24. 399 hozzászólás 945.
Válasz pedalgep #26. hozzászólására
Remek, kb. öt éve ezzel a baromsággal röhögtetik ki magukat a mindentudó koc(sm)anyelvészek egymás között. Egyébként tényleg így van, ha rendszeresen olvasol, akkor egyszerűbb szövegekkel működik.

Na és? Egy magára valamit is adó híroldal húzza meg a határt, hogy ez alá a szint alá nem szabad menni, de nincs is szükség túlzott nyelvészkedésre.

Fejlődni lehet amúgy, de a jelenlegi szint (szerintem) közel sem olyan vészes, mint ahogy azt képzeljük (mármint internetes viszonylatban, ld. random akárki facebook üzenőfala).
Utolsó részét mondjuk adom. Ha megnézed egy brit vagy egy amcsi gyerek üzenőfalát, akkor elég erősen a hányinger kerülget.

A mi köznapi nyelvhasználatunk csak azért nincs még azon a szinten, mert sokkal inkább ősi/irodalmi nyelv, mint az agyontechnicizált germán nyelvek. De mi is jó úton haladunk a sok netes maim meg a közösségi oldalak hatására. Így lesz a vagyokból vok, a hogyból h, az amúgyból am és még sorolhatnám ezeket a dolgokat, amik mondjuk az utóbbi 5-10 évben terjedtek el, de nagyon.

Ha meg direkt használjuk ezeket, akkor senki ne csodálkozzon, hogy sok az analfabéta.. :)
pedalgep 2011. augusztus 24. 702 hozzászólás 516.
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteű lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen.

ViBE 2011. augusztus 24. 2940 hozzászólás 71.
sok a Nat Geo.
Beginner? Hülye vagy? Én lenni ADVANCED!
nyihah 2011. augusztus 24. 928 hozzászólás 380.
Ez csak azokra igaz akik tudnak olvasni
dexi 2011. augusztus 24. 1914 hozzászólás 148.
Válasz elefuNIKE #9. hozzászólására
mint te.
Moderálva...
Válasz Sanci #20. hozzászólására
Miért mondani ellent? Azt be kell látnod, hogy ez nem egy Bátor Tábor, ahol kicsit más az önkéntes munka fogalma.

Az elvárás pedig megint csak egy érdekes kérdés, nem feltétlenül értek egyet azzal amit írtál, de ez egy másik téma. Mert a Te olvasatodban eléggé egyoldalúnak tűnik, pedig itt most azért nem egy Vevő-Eladó kapcsolatról van szó. Írónak is lehetne jogos elvárása, hogy a kritikák normálisan legyenek megfogalmazva, vagy esetleg ha ő nem tökéletes és elgépelt valamit/ vagy rosszul írt akkor arra normálisan felhívják a figyelmét stb. Manapság elenyésző a biztatás, az se várhat semmit sem, aki minőségi munkát végez. Vagy ha merészebbet gondolok, akár az is elvárható lenne, hogy ne csak hírezők ajánlják fel a szabadidejük egy részét, hanem több korrektor - nem célzás volt - , de minden ilyen jellegű tevékenység kezd teljesen kihalni.

Félre értés ne essék, nem azt mondom, hogy ez így van rendjén, de sajnos manapság ez csak így tud működni. Érdekel a publikáció, esetleg keress fel majd privát üzenet formájában, hogy pontosan milyen adatokkal is lehetne "OGCsiteni" az írást.
Erre az oldalra manapság bárki írhat cikket? :(
Sanci 2011. augusztus 24. 3319 hozzászólás 53.
Válasz Vaizard #17. hozzászólására
Említetted, hogy ez egy önkéntes munka amit mindenki a szabad idejében végez. Az kicsit ellent mond az adok-kapokkal. Egy olvasónak jogos elvárása (akár ad érte valamit, akár nem) a helyesen írt cikk, még akkor is ha az csak online jelenik meg, nem nyomtatva. Az ne várjon bíztatást, elismerést aki úgy indít, hogy "ezt ingyen csinálom az időmet feláldozva, örülj neki, hogy van egyáltalán", és nem is foglalkozik vele eleget.

Pár hónapja elkezdtem erről írni egy publikációt. Eddig csak terveztem, de a napokban rászánom magam (ahogy az időm engedi), hogy felfrissítsem, kibővítsem és befejezzem. Valamint OGC-sítem, ha kaphatok hozzá információt tőletek. Talán minimális előrelépés lehetne az olvasóknak, és az "önkéntes újságíróknak" is.

Now back to work.

Skyress: facepalm.
Miért mondani ellent? Azt be kell látnod, hogy ez nem egy Bátor Tábor, ahol kicsit más az önkéntes munka fogalma.

Az elvárás pedig megint csak egy érdekes kérdés, nem feltétlenül értek egyet azzal amit írtál, de ez egy másik téma. Mert a Te olvasatodban eléggé egyoldalúnak tűnik, pedig itt most azért nem egy Vevő-Eladó kapcsolatról van szó. Írónak is lehetne jogos elvárása, hogy a kritikák normálisan legyenek megfogalmazva, vagy esetleg ha ő nem tökéletes és elgépelt valamit/ vagy rosszul írt akkor arra normálisan felhívják a figyelmét stb. Manapság elenyésző a biztatás, az se várhat semmit sem, aki minőségi munkát végez. Vagy ha merészebbet gondolok, akár az is elvárható lenne, hogy ne csak hírezők ajánlják fel a szabadidejük egy részét, hanem több korrektor - nem célzás volt - , de minden ilyen jellegű tevékenység kezd teljesen kihalni.

Félre értés ne essék, nem azt mondom, hogy ez így van rendjén, de sajnos manapság ez csak így tud működni. Érdekel a publikáció, esetleg keress fel majd privát üzenet formájában, hogy pontosan milyen adatokkal is lehetne "OGCsiteni" az írást.
"Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!"
Válasz elefuNIKE #5. hozzászólására
nem hiszem hogy nagy probléma lenne, mert a nagy közösséged fele analfabéta.
Ha a trollok száma csak annyi lenne, mint az analfabéta, írástudatlan, nyomorék, szar, értéktelen kommentelőké, akkor még mindig hatalmasat emelkedhetne az oldal színvonala. Ugye Banhammer? :D
Skyress.. 2011. augusztus 24. 2116 hozzászólás 126.
Válasz elefuNIKE #9. hozzászólására
mint te.
Pontosan de sose tagadtam de legalább nyújtani próbálok valamit
ViBE 2011. augusztus 24. 2940 hozzászólás 71.
Én azt nem vágom, hogy az elmúlt időben egy rakat gyerek kapott valamiféle jogot. tudnám, hogy mire? 14-16 éves korosztály kb. érdekelne, hogy ugyan minek?:D önszántamból Én is lennék moderátor, lenne mit rámolni. hiába van rengeteg hírező, ha lapos a scene többnyire.

ez most nem kötözködés, de...:D
"Ezeket senki nem ellenőrzi?"

szóval azért Te is ejtesz hibát.
Beginner? Hülye vagy? Én lenni ADVANCED!
nyihah 2011. augusztus 24. 928 hozzászólás 380.
Őszintén, miért kell nyelvtannyan-nyannak lenni?

...Szeretnénk az oldal NEVÉBE részvétet nyilvánítani...

Ez tökéletes így ahogy van. Nem Petőfi meg egyebek vagy te nyan-nyanod, hogy irodalmi nyelven fogalmazz. Az ilyenbe az köt bele, akinek nincs élete, és az okoz neki örömet ha feltünést tud ezzel kelteni.

Én furcsamód végig tudok olvasni 1 cikket úgy, hogy nem arra áll fel ha találok egy vessző vagy egy betű hibát.

De biztos azért mert nincs meg a 8 általánosom se, és lenyan-nyanom az irodalmi nyelvet. (Mondjuk azt le is nyan-nyanom)

ui: Amíg nincs olyan 1 hírben, hogy eccer, meg jáccani, meg steamON addig én kérlek szépen lenyan-nyanom az ilyen mesterséges kötözködést
Vaizard 2011. augusztus 24. 14 hozzászólás 7143.
Válasz Sanci #7. hozzászólására
Ha nem adsz semmit, cserébe nem is nagyon várhatsz el semmit. És itt nem csak arról beszélek mi mit tudunk nyújtani a szerkesztőknek, de a legtöbb olvasó sem azon van, hogy arra biztassa az embert, hogy megéri több időt töltenie ezzel. Ha pedig eljutunk idáig, muszáj kompromisszumokat kötni.

Alázatot nem nevelhetünk mindenkibe, így is köszönettel tartozunk minden jelenlegi és eddigi hírezőnknek. Természetesen nem azt mondom, hogy nincs igazad, de azért, mert valaki elront egy ragot - ami akár egy elütés is lehet - én kontárnak se és rendezetlennek se nevezném.

Lehet én nem vagyok elég igényes, de én ritkán akadok ki helyesírási hibáktól. Nem zökkent ki az olvasásból, az hogy, ott most van e vessző vagy nincs, illetve egy ba/be, ban/ben felcserélése. Attól hogy valaki nem egy helyes író bajnok, lehetnek jó és értékes gondolatai, vagy írhat jól véleményem szerint. Bár lehet azért gondolom így mert nekem sem erősségem a helyesírás.

Természetesen ettől függetlenül azon vagyunk, hogy lehetőségeinkhez mérten javítsunk a dolgon.
Említetted, hogy ez egy önkéntes munka amit mindenki a szabad idejében végez. Az kicsit ellent mond az adok-kapokkal. Egy olvasónak jogos elvárása (akár ad érte valamit, akár nem) a helyesen írt cikk, még akkor is ha az csak online jelenik meg, nem nyomtatva. Az ne várjon bíztatást, elismerést aki úgy indít, hogy "ezt ingyen csinálom az időmet feláldozva, örülj neki, hogy van egyáltalán", és nem is foglalkozik vele eleget.

Pár hónapja elkezdtem erről írni egy publikációt. Eddig csak terveztem, de a napokban rászánom magam (ahogy az időm engedi), hogy felfrissítsem, kibővítsem és befejezzem. Valamint OGC-sítem, ha kaphatok hozzá információt tőletek. Talán minimális előrelépés lehetne az olvasóknak, és az "önkéntes újságíróknak" is.

Now back to work.

Skyress: facepalm.
pedalgep 2011. augusztus 24. 702 hozzászólás 516.
Válasz elefuNIKE #5. hozzászólására
Inkább "csak" funkcionális analfabéta, de mindegy.

Egyébként is szerintem kevesebb karakter jut egy cikkre mint régebben, de nem kell megijedni attól, hogy csökken az általános színvonal, ez a dolgok természetes rendje.

Majd egyszer divatba jön újra.
Offolást kéretik befejezni.
"Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!"
kasnvuq3d 2011. augusztus 24. 96 hozzászólás 2740.
Moderálva...
-zol1- 2011. augusztus 24. 441 hozzászólás 845.
Válasz csabibacsi #10. hozzászólására

++++ már megint a dan1! már nem is irok semmit elbánt vele csúnyán az élet
Moderálva...
sziahogyvagy?
csabibacsi 2011. augusztus 24. 1598 hozzászólás 200.

++++ már megint a dan1! már nem is irok semmit elbánt vele csúnyán az élet
RazieL-.- : "BAZDMEG EZEK TELEÍRJÁK A PROFILOMAT" RazieL-.- : "KURVA CSABIBÁCSI"
Válasz Skyress.. #8. hozzászólására
És ha valaki Diszgráfia szenved és akár hogy is igyekszik nem megy neki a helyes írás + még ha szeretne adni valamit és ha el ír véletlen valami akár hogy is figyel egyből azt a beszólást kapja mi a fasznak vagy hírszerző ha helyesen nem tudsz írni ezzel lehet a legjobban meg bántani az olyanokat akik ebben szenvednek nem inkább szólnának neki hogy javítsd ki inkább le orrólja pár ember !!!!
mint te.
Skyress.. 2011. augusztus 24. 2116 hozzászólás 126.
És ha valaki Diszgráfia szenved és akár hogy is igyekszik nem megy neki a helyes írás + még ha szeretne adni valamit és ha el ír véletlen valami akár hogy is figyel egyből azt a beszólást kapja mi a fasznak vagy hírszerző ha helyesen nem tudsz írni ezzel lehet a legjobban meg bántani az olyanokat akik ebben szenvednek nem inkább szólnának neki hogy javítsd ki inkább le orrólja pár ember !!!!
Válasz Vaizard #6. hozzászólására
Nem teljesen értek veled egyet. Természetesen az köszönetet érdemel, hogy valaki erre szánja a saját idejét. De mindenkinek más a mentalitása, szerintem ha az ember csinál valamit, tegyen meg érte mindent, hogy rendesen csinálja. Ha valamire rászánja az idejét, de rendezetlen, kontár munkát ad ki a kezei közül azzal még nem segíti a közösséget.
Ha Te olvasol egy komoly hangvételű cikket, de felfedezni vélsz benne "durva" hibákat, mi az első gondolatod? Nekem (és biztosan többek számára is) az rögtön hitelét veszti.

A probléma az, hogy az sok hírező számára nem jár együtt a helyesírás és a cikkírás, miközben meg sem fordul a fejükben, hogy a kettő csak egyszerre megy (jól). Szimplán az alázat hiányzik az emberekből, de ez már nem csak az OGC-t érinti.

Ha nem adsz semmit, cserébe nem is nagyon várhatsz el semmit. És itt nem csak arról beszélek mi mit tudunk nyújtani a szerkesztőknek, de a legtöbb olvasó sem azon van, hogy arra biztassa az embert, hogy megéri több időt töltenie ezzel. Ha pedig eljutunk idáig, muszáj kompromisszumokat kötni.

Alázatot nem nevelhetünk mindenkibe, így is köszönettel tartozunk minden jelenlegi és eddigi hírezőnknek. Természetesen nem azt mondom, hogy nincs igazad, de azért, mert valaki elront egy ragot - ami akár egy elütés is lehet - én kontárnak se és rendezetlennek se nevezném.

Lehet én nem vagyok elég igényes, de én ritkán akadok ki helyesírási hibáktól. Nem zökkent ki az olvasásból, az hogy, ott most van e vessző vagy nincs, illetve egy ba/be, ban/ben felcserélése. Attól hogy valaki nem egy helyes író bajnok, lehetnek jó és értékes gondolatai, vagy írhat jól véleményem szerint. Bár lehet azért gondolom így mert nekem sem erősségem a helyesírás.

Természetesen ettől függetlenül azon vagyunk, hogy lehetőségeinkhez mérten javítsunk a dolgon.
Válasz Sanci #4. hozzászólására
A válasz igen egyszerű, ők jelentkeznek hírezőnek, ők szánják erre a szabadidejük egy részét. Mindenki hobbiból végzi, természetesen támaszthatunk komoly elvárásokat, hogy milyen alapkövetelménynek kéne megfelelnie egy-egy jelöltnek, de valószínüleg akkor elég hamar kihalnának ezek az oldalak. Akadnak olyan embereink is akik ellenőrzik a híreket, de az ő idejük is véges.

Jelenleg szerintem senki sem törhet pálcát a hírezők felett, mert ők legalább tesznek valamit a közösségért - sokan még ennyit sem, viszont a kapu mindenki számára nyitva áll.
Nem teljesen értek veled egyet. Természetesen az köszönetet érdemel, hogy valaki erre szánja a saját idejét. De mindenkinek más a mentalitása, szerintem ha az ember csinál valamit, tegyen meg érte mindent, hogy rendesen csinálja. Ha valamire rászánja az idejét, de rendezetlen, kontár munkát ad ki a kezei közül azzal még nem segíti a közösséget.
Ha Te olvasol egy komoly hangvételű cikket, de felfedezni vélsz benne "durva" hibákat, mi az első gondolatod? Nekem (és biztosan többek számára is) az rögtön hitelét veszti.

A probléma az, hogy az sok hírező számára nem jár együtt a helyesírás és a cikkírás, miközben meg sem fordul a fejükben, hogy a kettő csak egyszerre megy (jól). Szimplán az alázat hiányzik az emberekből, de ez már nem csak az OGC-t érinti.

Válasz Sanci #4. hozzászólására
A válasz igen egyszerű, ők jelentkeznek hírezőnek, ők szánják erre a szabadidejük egy részét. Mindenki hobbiból végzi, természetesen támaszthatunk komoly elvárásokat, hogy milyen alapkövetelménynek kéne megfelelnie egy-egy jelöltnek, de valószínüleg akkor elég hamar kihalnának ezek az oldalak. Akadnak olyan embereink is akik ellenőrzik a híreket, de az ő idejük is véges.

Jelenleg szerintem senki sem törhet pálcát a hírezők felett, mert ők legalább tesznek valamit a közösségért - sokan még ennyit sem, viszont a kapu mindenki számára nyitva áll.

Válasz -LSdm- #2. hozzászólására
Jogos mondjuk én se mindig tudok helyesen írni, becsúsznak hibák de ez még a kisebb baj van aki
teljesen elvan veszve a magyar helyesírásban.

Szóval teljesen egyet értek veled!:)
Persze, becsúsznak hibák. Nem lehet mindenki egy két lábon járó helyesírási lexikon. De egy ilyen kaliberű oldalnál elvárható a helyesen megírt cikk.
-LSdm- 2011. augusztus 24. 1449 hozzászólás 225.
Jogos mondjuk én se mindig tudok helyesen írni, becsúsznak hibák de ez még a kisebb baj van aki
teljesen elvan veszve a magyar helyesírásban.

Szóval teljesen egyet értek veled!:)
Gyújtom az uccsót, hagyom hogy szúrjon Ez ragadós szabadság, végig szívom Szítom a tűzet, itt az érzelem üzlet Ahol életek függnek a legszebb nőktől A hercegnőktől minden herceg görcsöl
Mondasz valamit..